Az online csalások az áldozatvédelmi hét fókuszában

A Veszprémi Rendőrkapitányág megelőzési munkatársai az áldozatok világnapja alkalmából egész héten kiemelten foglalkoztak előadásaik során az online bűncselekmények legújabb elkövetési módszereinek ismertetésével.

A Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési előadói általános és középiskolás diákokat tájékoztattak arról, hogyan lehet elkerülni az áldozattá válást az online térben, illetve mit tegyenek, ha már megtörtént a baj. A rendőrök eljutottak előadásaikkal egy kollégiumba és két nyugdíjas klubba is. Orsós Károly rendőr őrnagy az online csalásokról 2024. február 21-én megtartott előadását írásban köszönte meg Ficsor Karolina rendőr alezredes kapitányságvezető asszonynak Auerbach Attila, a Veszprémi Újtelepi Baráti Kör elnöke.

A bűncselekmények áldozatainak chartáját 1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács, ez a nap azóta is számos országban – 1993. óta Magyarországon is – az áldozatok napja. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei éppen ezért minden év februárjában, ezen a héten kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét az aktuálisan jellemző új elkövetési módszerekre, az áldozattá válás elkerülésére.

 

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.