Bűnmegelőzés kategória bejegyzései

Az áldozatok világnapja

Február 22. az áldozatok világnapja számos országban – 1993 óta Magyarországon is –, ugyanis ezen a napon tette közzé 1990-ben az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját. A rendőrség bűnmegelőzési munkatársai éppen ezért minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Bűnmegelőzés | Hozzászólás most!

Online is biztonságban

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az internetes vásárlás veszélyeire hívja fel a lakosság figyelmét. Az év végi ünnepekkel kapcsolatosan mindig felmerül a kérdés, hogy mivel ajándékozzuk meg szeretteinket. A következő kérdés, hol vehetjük meg az ajándékokat. Ezek beszerzésénél napjainkban kézenfekvő a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális, Bűnmegelőzés | Hozzászólás most!

FOKOZOTT RENDŐRI JELENLÉT AZ ÜNNEP BIZTONSÁGÁÉRT

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai bűn- és baleset-megelőzési tanácsokat adtak a járókelőknek. A rendőrök 2020. december 8-án Veszprém belvárosában a társhatóságokkal együttműködve  közös akció keretében tájékoztatták a járókelőket az adventi időszakban leggyakrabban előforduló alkalmi lopások, zsebtolvajlások megelőzési lehetőségeiről. A parkoló gépkocsik … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális, Bűnmegelőzés | Hozzászólás most!

Vásárlások otthonról: ne váljon csalók áldozatává!

Advent közeledtével többszörösére nő az online üzletek forgalma és az internetes használtcikk kereskedelmi oldalak is nagyobb forgalmat bonyolítanak le. Idén sokan az online vásárlás mellett döntenek, és sajnos ezt a bűnözők is kihasználják. Jellemző elkövetési mód, amikor az online adásvételi … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális, Bűnmegelőzés | Hozzászólás most!

Biztonságban a sírkertekben

Hamarosan tömegek látogatnak a temetőkbe. A sírkertek és környezetük biztonsága érdekében fogadják meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait. Veszprém megye rendőreit mindenszentek és halottak napja idején is az a szándék vezeti, hogy a csendes megemlékezés pillanatait ne zavarja meg bűncselekmény … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális, Bűnmegelőzés | Hozzászólás most!