Ausztriában elvették a rendőrök autója forgalmi engedélyét és a rendszámait, itthon azt hazudta, hogy elvesztette

Az eljárás adatai szerint egy 50 éves devecseri lakos 2022. szeptember 10-én Ausztriában közlekedett gépkocsival, amikor az osztrák rendőrök intézkedés alá vonták.

Ennek során megállapították, hogy a jármű rögzítőfékje nem működik. Figyelemmel a közlekedés biztonságát veszélyeztető műszaki hibára a gépkocsi hatósági jelzését, valamint forgalmi engedélyét a helyszínen elvették, a járművel való további közlekedést megtiltották, a sofőrrel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek.

A devecseri férfi Magyarországra visszaérkezve 2022. szeptember 12-én megjelent a veszprémi járási hivatalban, ahol jegyzőkönyv felvétele mellett úgy nyilatkozott, hogy a rendszámtáblákat és a forgalmi engedélyt Ausztriában elvesztette. Tette ezt annak ellenére, hogy az ügyintéző felhívta a figyelmét arra, hogy amennyiben a hatósági jelzés és forgalmi engedély azért került ki a birtokából, mert azt a külföldi hatóság elvette, úgy vele szemben a hivatal feljelentést tesz. Ezt követően, 2022 novemberében Magyarország bécsi konzulátusa arról tájékoztatta a magyar hatóságokat, hogy a hivatkozott jármű hatósági jelzését és forgalmi engedélyét a gépkocsi nem megfelelő műszaki állapota miatt Ausztriában bevonták.

A férfi ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.