VALÓTLAN TARTALMÚ ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉSSEL AKARTA IGAZOLNI AZ AUTÓ TULAJDONJOGÁT

A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a 18 éves veszprémi férfit.

A Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2023. január 19-én délután Veszprém-Kádárta külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

Az intézkedés során megállapították, hogy a 18 éves veszprémi sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Az autó tulajdonosa – egy szintén 18 éves tüskevári férfi – utasként tartózkodott a gépkocsiban, és a jármű tulajdonjogát egy 2023. január 10-ei keltezésű adásvételi szerződéssel igazolta. A tüskevári férfi az intézkedő egyenruhásoknak elmondta, hogy az autót aznap vásárolta, azonban a szerződést az eladó kérésére visszadátumozták. Kiderült továbbá az is, hogy a tulajdonos a vásárlást követően a gépkocsira nem kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást. A jármű átvizsgálása során pedig az utastérben egy sziréna kezelőpaneljét találták meg, az ahhoz tartozó hangszóró pedig a motortérbe volt beépítve, és a karosszéria tetejére még egy LED fényvetőt is felszereltek.

A rendőrök mindkét fiatalt elfogták, majd előállították őket a Veszprémi Rendőrkapitányságra. A 18 éves veszprémi sofőrt engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési őrizetbe vették, míg társával – az autó tulajdonosával –  szemben hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt büntetőfeljelentést tettek, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

Az autóval és annak vezetésével kapcsolatban feltárt számos szabályszegés miatt a tüskevári férfival szemben szabálysértési eljárást is kezdeményeztek a rendőrök.

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.