SZEMTANÚK JELENTKEZÉSÉT VÁRJA A RENDŐRSÉG – OLAJ FOLYT AZ ÚTRA VESZPRÉM KÜLTERÜLETÉN

Közúti közlekedési baleset körülményeinek tisztázása érdekében szemtanúk jelentkezését várja a rendőrség.

A Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 19010/1541/2022. bűnügyi számon folytat nyomozást közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt.

Az eljárás eddigi adatai szerint 2022. december 24-én 9 óra körül egy sofőr személygépkocsijával a 8-as számú főúton, Veszprém külterületén közlekedett. Haladása során az út 50+248 km szelvényében, az egyik bevásárlóközponthoz történő lekanyarodása során az úttesten lévő olajszennyeződésen járműve megcsúszott, melynek következtében az úttest melletti füves területre sodródott. A baleset során személyi sérülés nem történt, a gépkocsiban anyagi kár keletkezett.

A balesetet megelőzően, 6 óra 45 perc körül a kanyarodósáv elején vélhetően műszaki meghibásodás miatt egy járműszerelvény állt vészvillogót használva.

Az eset körülményeinek tisztázása céljából a rendőrség azon szemtanúk jelentkezését várja, akik a fenti időben a kanyarodósávban álló járműszerelvényt látták, arról információval, esetleg belső kamerás videófelvétellel rendelkeznek. A szemtanúk személyesen a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, telefonon a 88/428-022/1012 telefonszámon jelentkezhetnek. Továbbá névtelenség megőrzése mellett bejelentést tehetnek a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

 

Kategória: Aktuális, Bűnmegelőzés | A közvetlen link.