Elfogták a bolti “szarkákat”

Elfutottak a bolti tolvajok

Csütörtökön délelőtt 08:30 órakor egy zirci nagyáruházhól érkezett bejelentés bolti lopásról . Az áruházban 3 fiatal 1 üveg Jagermeister szeszesitalt tulajdonított el, az üzletben egy személyt visszatartottak, ketten az itallal azonban, melynek értéke 5339 Ft elfutottak. A zirci rendőrök a közeli autóbusz állomáson elfogták a másik két fiatalt, majd előállították őket a Zirci Rendőrőrsre, ellenük tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.

Kinder csokoládéval a zsebben

Szintén csütörtökön délelőtt 08.45 órakor Veszprém egyik élelmiszer diszkont áruházában történt lopás. Egy 59 éves veszprémi nő 4 csomag Kinder csokoládét 1272 Ft értékben próbált meg fizetés nélkül kivinni az üzletből kabátzsebébe rejtve. A biztonsági szolgálat azonban észlelte a lopást és értesítette a rendőrséget. A veszprémi nőt a rendőrök elfogták és előállították, ellene tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.

Gyermekkabátokat lopott

Csütörtökön, január 26-án délelőtt bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy egy veszprémi hajléktalan nő a buszpályaudvar mögött található butik külső kirakatából három db gyermekkabátot és egy gyerek overált, illetve a mellette lévő üzletből egy db szőrmét tulajdonított el, összesen 12. 500,- Ft értékben. A kiérkező járőrök az elkövetőt még a helyszínen tetten érték, és a rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették. A nő a közelmúltban már követett el hasonló cselekményt a megyeszékhelyen, ellene üzletszerűen, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás, a bíróság a mai napon gyorsított eljárás keretében 8 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette.

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.