Régi trükk – új áldozat

Az internetes csalás már régóta működő módszerét választotta egy személy, aki az egyik internetes aukciós oldalon egy kabátot kínált eladásra, 22.000 Ft értékben. Egy veszprémi férfi megrendelte a kabátot, az eladó számlaszámára átutalta az áru értékét postaköltséggel együtt, majd várta, hogy megkapja az áhított kabátot. Ezt követően az eladó különféle kifogásokkal állt elő, majd egy idő után nem érte el Őt a vevő, és az átutalt pénzt sem adta vissza.

A Veszprémi Rendőrkapitányság az ügyben csalás vétsége miatt indított büntetőeljárást.

Felhívjuk a figyelmet, hogy magánszemélytől történő internetes vásárlás során előre pénzt ne utaljanak ! Lehetőleg válasszák a személyes átvételt, illetve a postai utánvét lehetőségét.

Iskolai lopás

2012.január 25-én a délelőtti órákban egy veszprémi általános iskolából érkezett telefonon bejelentés a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, hogy az egyik tanulójuk 120.000.-Ft értékű mobiltelefonját testnevelés óra alatt az iskolai öltözőből ismeretlen személy eltulajdonította. A kiérkező rendőrök átvizsgálták az iskolát, azonban nem sikerült az eltulajdonított telefon nyomára bukkanni.

Felhívjuk a tisztelt szülők figyelmét arra, hogy gyermekeik nagy értékű műszaki cikkeket és egyéb a tanuláshoz nem szükséges nagy értékű tárgyakat ne vigyenek magukkal az iskolába, különösen akkor, ha annak folyamatos felügyeletét nem tudják megoldani.

 

Kategória: Bűnmegelőzés, Hírek | A közvetlen link.