Rács mögött a rabló

2012.01.16-án a kora délutáni órákban egy 75 éves Dózsavárosban élő idős asszony házába ment be egy személy, aki arcát fejére húzott harisnyával takarta el, és az éppen bevásárlásból hazatért sértettől a házban levő pénz átadását követelte. Hogy a pénz megszerzésére irányuló szándékának komolyságát az elkövető bizonyítsa a sértettet a nála levő fegyvernek látszó tárgyal többször is fejbe ütötte, aminek következtében 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett az idős néninek. A bántalmazást követően a sértett pénztárcájában levő 9000.-Ft-ot a támadó magához vette majd ezt követően ismeretlen helyre távozott.

A Veszprémi Rendőrkapitányság közrendvédelmi és bűnügyi állománya nagy erőkkel kezdte el keresni az elkövetőt, akit a rablást követő 3. napon sikerült is elfogni. Az ügyben lefolytatott széleskörű adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 21 éves veszprémi nő gyanúsítható, akit a sértetthez rokoni szálak fűznek.

Kihallgatása során az elkövető részletes beismerő vallomást tett, ellene a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetése miatt folytatja a büntetőeljárást.

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.