Hétfői krónika

17 évesen rabolt- elfogták

November 28-án a déli órákban Veszprém egyik hipermarket áruházának mellékhelyiségében egy 17 éves herendi fiú eltulajdonította egy vásárló női táskáját a benne lévő pénztárcával, amiből 18.500 Ft készpénzt magához vett. A hölgy amikor észlelte, hogy meglopták a biztonsági őrnek szólt, és vele tért vissza, majd felszólították az elkövetőt, hogy a tárcát adja vissza. A fiatal elkövető ennek nem tett eleget, hanem a lopott érték megtartása érdekében a sértettel, valamint a biztonsági őrrel szemben erőszakot alkalmazott. A fiatal fiút a biztonsági őrök a rendőrök kiérkezéséig visszatartották, az ellopott tárcát a mellékhelyiség egyik részében megtalálták, de abból a pénz már hiányzott. A fiatal elkövető ellen rablás bűntett miatt indult büntetőeljárás őrizetbe vétele mellett.

Veszprémbe jöttek kozmetikumokat lopni

November 28-án délután az egyik hipermarket biztonsági szolgálata kért rendőri intézkedést, mivel három fiatal lányt az áruházban lopáson értek tetten. A három zirci fiatal barátnő elhatározta, hogy a délután folyamán Veszprémbe utaznak autóbusszal. A megyeszékhelyre érve betértek az egyik nagyáruházba, ahol közösen elhatározták, hogy lopni fognak különféle termékeket. Az áruházban főként kozmetikai terméket vettek magukhoz, melyeket a ruházatukba, illetve táskájukba rejtettek. A pénztárnál csupán a vásárolt pékárut fizették ki, a többi terméket nem. Azzal vélhetően nem számoltak, hogy a biztonsági személyzet a lopást végéig figyelemmel kísérte a biztonsági kamerákon, mely rögzítette cselekményüket. A pénztártól történő távozásukkor a biztonsági szobába kísérték Őket, ahol az eltulajdonítani kívánt közel 70.000 Ft értékű áru előkerült, így a lopási kár megtérült. A három barátnőt gyanúsítottkénti kihallgatást követően a Veszprémi Rendőrkapitányság szabadon bocsátotta, az eljárásban szabadlábon védekeznek.

Ismét egy becsapott internetes vásárló

November 28.-án egy veszprémi lakos feljelentést tett az egyik webáruház ellen, mivel az internetes oldalukon megrendelt egy Samsung T23A350 típusú tv-s monitort. A vételár átutalás 11. 16-án megtörtént, ennek ellenére a megrendelt terméket nem érkezett meg részére. A Webáruház azóta semmilyen formában nem érhető el, illetve a sértett által átutalt összeget sem utalták vissza. A bűncselekménnyel okozott kár: 52. 900 Ft.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy internetes vásárlás esetén részesítsék előnyben a közelben levő ajánlatokat, hogy a vásárolni kívánt terméket akár meg is tekinthessék, és ahol lehetséges az árut személyesen vegyék át. Ha erre nincs lehetőség, akkor válasszák az utánvéttel történő fizetést.

Kórházba ment, börtönbe került

November 28-án este a Veszprém megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán fogták el a rendőrök azt a várpalotai nőt, akit biztonsági intézkedés keretében szállítottak a kórházba. Az adatok ellenőrzése során derült ki, hogy ellene a Veszprémi Városi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki önbíráskodás bűncselekményének elkövetése miatt. A körözött nőt az elfogatóparancs alapján őrizetbe vették.

Eltiltás hatálya alatt ittasan vezetett

A Veszprémi Rendőrkapitányság vette őrizetbe azt a helyi lakos férfit, aki november 28-án a délutáni órákban közlekedési balesetet okozott Veszprém belterületén. Az intézkedés során a gépjárművezetőt a rendőrök vérvételre állították elő, akinél az ügyeletes orvos közepes ittasságot állapított meg. Emellett megállapítást nyert az is, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes gépjárművezetői engedéllyel, mivel azt korábban szintén ittas vezetés miatt elvették tőle és a vezetéstől is eltiltották. Vele szemben őrizetbe vétel mellett indult büntetőeljárás.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.