Krónika – a napokban történt

Pénztárcalopás a piacon, kábítószer a kesztyűtartóban (hétvégi események)

Pénteken (november 11) Veszprém vásárcsarnoknál kettő lopás is történt. Egy hajmáskéri férfinak a pulton felejtett pénztárcáját lopta el ismeretlen tettes, benne készpénzzel, bankkártyával és iratokkal, 25.000 Ft kárt okozva. Egy másik férfinak a táskája oldalsó zsebéből lopták el a pénztárcáját, benne személyes irataival és bankkártyával, 13.000 Ft kárt okozva.

Pénteken (november11) a déli órákban a rendőrjárőr igazoltatta a megyeszékhely egyik benzinkútján egy Volkswagen Golf gépkocsi vezetőjét. A gépkocsi átvizsgálása során annak kesztyűtartójából kábítószergyanús anyag került elő. Az autót vezető 26 éves baracskai nő elismerte, hogy kb 2 héttel ezelőtt kábítószert fogyasztott, melyet a gyorsteszt is megerősített. A nőt előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a Veszprémi Rendőrkapitányságon, ellene kábítószerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

Vasárnap hajnalban belvárosi szórakozóhelyen 2db női táskát tulajdonított el ismeretlen személy, a táskákan mobiltelefon, bankkártyák és készpénz volt, egyik sértett esetén 20.00, a másiknál 10.000 Ft a lopási kár.

Szombaton november (12) este Hajmáskéren a körzeti megbízott igazoltatott egy férfit, aki ellen az Ajkai Rendőrkapitányság bocsátott ki körözést lopás miatt. A férfit őrizetbe vételét követően gyanúsítottként hallgatták ki.

Körözött mobilt találtak

Szombaton este Veszprém egyik lakótelepén egy Opel Vectra gépkocsit és az abban utazókat vonta ellenőrzés alá a járőr. A gépkocsi átvizsgálása során annak kesztyűtartójából egy Nokia mobiltelefon került elő, melyet a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözött. A telefon lefoglalásra került, a gépkocsi vezetőjét pedig előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra.

Távoltartás Dudaron

Szombaton a délutáni órákban egy dudari hölgy kért rendőri segítséget, mert férje ittas állapotban bántalmazással fenyegette Őt 15 éves gyermeke jelenlétében. A helyszínen nem először kellett intézkedni a rendőröknek, a férfi ellen jelenleg is folyik büntetőeljárás kiskorú veszélyeztetetése, zaklatás és könnyű testi sértés miatt. A sértett magánindítványt terjesztett elő, a Zirci Rendőrőrs elrendelte a férfi ideiglenes megelőző távoltartását, mely alapján az esti órákban elhagyta a házat az agresszív férj. Hétfőn hajnalban azonban ismét megjelent a lakáson és kapcsolatba akart lépni a feleségével, ekkor szabálysértés miatt előállításra került a rendőrőrsre.

Engedély nélkül horgászott

Vasárnap Hajmáskéren egy halőr kért rendőri intézkedést, mert észlelte, hogy a Séd patakból egy férfi egy pisztrángot fogott ki, az igazoltatásra való felszólításnak nem tett eleget, hanem a kifogott halat hazavitte. A pisztráng értéke kb. 5.000 Ft , a férfi ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.

Eltévesztette a címet

Hétvégén egy zirci lakos tett bejelentést a rendőrségre, mert a házuk nappalijában egy ismeretlen férfit talált alsónadrágban ittas állapotban. A hivatlan vendégről kiderült, hogy házibuliban volt a közelben, ahol jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. Az éjszaka folyamán kiment az utcára levegőzni, majd tévedésből egy másik házba ment be. A sértett magánlaksértés miatt nem kívánt élni, a 17 éves ittas fiatalt pedig a rendőrök biztonsági intézkedés keretében édesanyjának adták át.

Nem vonult be a börtönbe

Nem vonult be a börtönbe az 39 éves veszprémi férfi, akit hétfőn (november 14) igazoltatott a járőr Veszprémben. A férfinak számviteli fegyelem megsértése miatt kiszabott büntetését kellett volna megkezdenie, mivel ennek önként nem tett eleget, a Veszprém Megyei Bíróság Bv. Csoportja elfogatóparancsot adott ki ellene. A körözés alapján a rendőrök elfogták, majd a Veszprémi Büntetés-Végrehajtási Intézetbe szállították.

Szolnokról lopták a biciklit, Veszprémben találták meg

Hétfőn ((november 14) késő este a járőrök igazoltattak a megyeszékhelyen egy hajléktalan személyt, aki egy mtb típusú kerékpárt tolt. A kerékpár ellenőrzése során kiderült, hogy azt a Szolnoki Rendőrkapitányság körözi lopás miatt, a kerékpárt még 2009-ben tulajdonították el.

árt az intézkedő rendőrök lefoglalták, a használóját pedig előállították. Kihallgatáskor a férfi elmondta, hogy egy ismerősével csereüzlet kapcsán került hozzá a jármű, melyet pár hónap használatot követően eladott, majd a napokban került vissza hozzá, egy újabb csereüzlet során.

Zseblopás a piacon

November 15-én kedden tett feljelentés egy veszprémi férfi, mert pénteken (november 11) Veszprémben a vásárcsarnokban ismeretlen személy ellopta pénztárcáját. A sértett a pénztárcáját vállára akasztott táskájának zipzárral ellátott külső zsebében tartotta, onnan emelte ki azt a zsebtolvaj, a tárcában személyes iratok és 10.000 Ft készpénz volt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmet arra, hogy nagyobb tömegben, pl. piacon, autóbuszon, fokozottan figyeljenek értékeikre!! A pénztárcát, iratokat lehetőleg belső zsebben tartsák, a kézitáskát pedig közvetlen testi őrizetükben, lehetőleg maguk előtt hordják, hogy végig szemmel tudják tartani!

Kategória: Hírek | A közvetlen link.