Szemfüles szomszédoknak köszönhetően maradt gazdájánál a kerti törpe

Október 23.-án a délutáni órákban egy helyi lakos férfi telefonon tett bejelentés, amint szemtanúja volt annak, hogy a szemközti családi ház udvarán egy idegen személy tartózkodik, egy másik pedig sietve egy nagy barna táskát cipelve távozik. A bátor és szemfüles bejelentő még egy szomszéd társaságában az elkövető után iramodott és együtt utol is érték a tolvajt, akit a járőrök kiérkezéséig visszatartottak. Ekkor derült fény arra, hogy a nagy barna táska egy kerti törpét rejtett, melynek értéke megközelítőleg 10.000. Ft. A másik elkövetőt személyleírás alapján a rendőrök a közelben elfogták, majd mindkettőjüket előállították. Velük szemben dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás.

Drága kutyafuttatás

Október 22.-én a kora délutáni órákban egy helyi lakos nő kocsival vitte kutyáit a Veszprémi Gulyadombhoz sétálni. A kellemesnek ígérkező időtöltés idejére az autóját – emlékei szerint – lezárva a murvás parkolóban hagyta. A séta alatt azonban ismeretlen tettes a kocsit kinyitotta és abból eltulajdonította a sértett táskáját, készpénzzel, személyes iratokkal, illetve mobiltelefonjával együtt, mintegy 320.000 Ft. kárt okozva. A feljelentés alapján nagyobb kárt okozó lopás miatt indult nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Ne hagyjunk értéket a gépkocsiban

Szombaton (október 22.) délután 15.30 és 16.00 közötti időben Zirc, Pintérhegyi Parkerdőnél parkoló személygépkocsi bal első üvegét ismeretlen személy betörte, és abból eltulajdonította a tulajdonos szürke színű övtáskáját benne iratokkal. A bűncselekménnyel 10000 Ft-ot az autó rongálásával 15000 Ft kárt okozott az elkövető. A sértett kirándulni indult a parkerdőbe, az övtáskáját az iratokkal azonban nem vitte magával, hanem a vezetőülés alá helyezte el.

A közelgő Mindenszentek kapcsán feltehetően a gépkocsi feltörők a temetők környékén aktivizálni fogják magukat. Korábban már többször felhívtuk a figyelmet arra, hogy a gépkocsiban látható helyen iratokat, értékeket ne hagyjanak bent, de a legbiztosabb, ha semmilyen értéket nem hagynak a gépkocsiban még elrejtve sem.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.