FOTÓPÁLYÁZAT AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJA JEGYÉBEN

Október 4. az állatok világnapja. A rendőrség állatvédelmi programja keretében már az elmúlt évben is megemlékezett e jeles napról és ez a hagyomány 2022-ben is folytatódik. Ennek keretében a Veszprémi Rendőrkapitányság fotópályázatot hirdet az illetékességi területén működő általános iskolák felső tagozatos, illetőleg a középiskolák tanulói számára.

A pályázónak olyan pillanatok megörökítésére kell törekednie, melyek a háztartásukban élő kutya jóllétéről, gazdájának felelős állattartóként történő elköteleződéséről árulkodnak. Fontos, hogy a fotó az ebről a fajtájára jellemző igények tényleges kielégítését jelentő élethelyzetben készüljön és ne csak valamilyen öncélú kényeztetést ábrázoljon. (Pl. nagy mozgásigényű vadász vagy pásztorkutya családi kiránduláson vesz részt.) Az is követelmény, hogy a felvételen ne legyen tetten érhető jogszabályi előírás megsértése (pl. az ebet póráz nélkül viszik köz- vagy vadászterületre), amely mások számára rossz mintát közvetíthet.

 A pályaművek készítésénél szabadon választható bármilyen képrögzítésre alkalmas eszköz, feltéve, ha az megfelelő minőségű fotót eredményez. Egy pályázó akár több pályaművel is indulhat, melyet/melyeket az orsosk@veszprem.police.hu e-mail címre 2022. október 4-én 24.00 óráig kell megküldeni.

A közzétételre alkalmasakat a biztonsagosveszprem.hu honlapon, valamint aktuális megelőzési hírlevelünkben megosztjuk a nyilvánossággal. Az első helyezett egy a szabadban történő mozgásra ösztönző tárgyakat tartalmazó, míg a második és harmadik helyezett rendőrségi szóróanyagokból összeállított ajándékcsomagot kap.

                                                                               Veszprémi Rendőrkapitányság

Kategória: Aktuális, Pályázatok | A közvetlen link.