SZÁZEZREKET CSALT KI „KÖNNYEN, GYORSAN” MEGSZEREZHETŐ JOGOSÍTVÁNY ÍGÉRETÉVEL

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a 25 éves balatonfüredi férfi ügyében folytatott vizsgálatot.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon egy 25 éves balatonfüredi lakos ellen. Először 2020 decemberében tett bejelentést egy sértett arról, hogy több százezer forinttal megkárosították. A sértett egyik ismerőse a csalót úgy mutatta be neki, mint aki jelentősen meg tudja könnyíteni és gyorsítani a jogosítványhoz jutást. Ennek fejében 2020 őszén két alkalommal több százezer forintot adott át a magát ügyintézőnek kiadó elkövetőnek.

A nyomozás során folyamatosan bővült a sértetti kör, a rendőrök megállapították, hogy 2021 szeptemberéig összesen 22 személytől vett át hasonló ígérettel pénzt a csaló. Áldozatai számára megtévesztésre alkalmas iratokkal próbálta bizonyítani, hogy a beiratkozás megtörtént, le lettek jelentve vizsgára és a jogosítvány már elkészült. Amikor a sértettek rájöttek a csalásra, a férfi elérhetetlenné vált. A tettest a rendőrök 2021. március 8-án előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.