Alkalmi lopók akcióban

A tegnapi napon (szeptember 19.) egy megyeszékhelyen élő férfi tett feljelentést, mert a bankszámlájáról két alkalommal ismeretlen személy összesen 200.000 Ft készpénzt vett fel. Mindezzel akkor szembesült, mikor a bankban a nyugdíját szerette volna felvenni, de az alkalmazott közölte vele, hogy nincs pénz a számláján, még a folyószámlahitel keretét is kimerítették. A sértett elmondása szerint előtte egy héttel egy ismeretlen nő hívta fel telefonon, és a számláját vezető kereskedelmi bank alkalmazottjának adta ki magát, majd adategyeztetésre hivatkozva elkérte a bankkártya PIN kódját. A bankkártyához tartozó PIN kód ismeretében könnyen hozzáfért az elkövető a bankszámlán lévő összeghez.

Hétfőn (szeptember 19.) egy veszprémi hölgy tett feljelentést, mert lakásának előszobájából eltűnt a pénztárcája benne iratokkal és 21.000 FT készpénzzel. A feljelentést megelőzően egy héttel korábban a házban lakó egyik hölgy csengetett be hozzá, majd rövid ideig bent tartózkodott a sértett lakásában, majd miután távozott, már nem volt a helyén az előszobába letett pénztárca. Az ügyben a Veszprémi Rendőrkapitányság kisebb értékre elkövetett lopás miatt indított büntetőeljárást.

Kisebb értékre elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen, aki vasárnap /szeptember 18-án/ a délelőtti órákban a veszprémi „Lengyel” piacon eltulajdonította egy helyi lakos nő földre letett és felügyelet nélkül hagyott táskáját benne személyes irataival és készpénzzel, összesen mintegy 21.000. Ft kárt okozva.

A sértett feljelentése alapján, zsebtolvajlás útján elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettessel szemben a Veszprémi Rendőrkapitányságon. Vasárnap /szeptember 18.-án/ hajnalban Herend egyik sörözőjében tartózkodott barátnőjével az a helyi lakos nő, akinek az elkövető a közvetlen közelében lévő táskájából eltulajdonította pénztárcáját, irataival, készpénzzel és bankkártyával együtt. Másnap reggel az ellopott bankkártyával – melynek PIN kódja a pénztárcában volt – készpénzfelvételre tett sikertelen kísérletet az elkövető.

Tegnap 09. 19-én egy balatonalmádi lakos bejelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki Komakút téri orvosi rendelőintézetben 12. 00 -16. 15 óra közötti időben eltulajdonította a táskáját a benne lévő 10. 000,- Ft készpénzzel, iratokkal, szemüveggel együtt. Az okozott kár, 30. 000,- Ft. Ismeretlen tettes ellen lopás miatt indult eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon

Kategória: Hírek | A közvetlen link.