Külföldről rendelt kábítószert, rács mögé került

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást.

Az eljárás adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága tett feljelentést a rendőrségen, miszerint 2021. augusztus 26-án, egy általuk végzett rutinellenőrzés során gyanús eredetű tablettákat tartalmazó csomagot találtak. A zár alá vett küldemény külföldről érkezett egy 37 éves veszprémi lakos nevére, melyet a rendőrök lefoglaltak. A férfit az egyenruhások drogteszt elvégzése érdekében a helyi rendőrkapitányságra előállították, melynek eredménye a morfiumra pozitív eredményt mutatott. A veszprémi lakos ingatlanjában elvégzett kutatás során további két, külföldről rendelt kábítószergyanús levélküldeményt találtak a rendőrök, melyeket szintén lefoglaltak.

A 37 éves helyi férfit a rendőrök kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2021. december 2-án elrendelt.

A büntetőeljárás során beszerzett szakértői vélemények igazolták, hogy a lefoglalt anyagok amfetamint tartalmaztak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.