Biztonságban az utakon és a sírkertekben

A veszprémi rendőrök a lakosság együttműködését kérik.

A mindenszentek és halottak napja alkalmából elhunyt szeretteinkre emlékezünk és emiatt gyakorlatilag az egész ország útra kel. Vannak, akik a közeli temetőbe gyalogolnak ki, legtöbben viszont autóba ülnek és az ország távolabbi részeibe is elutaznak, hogy leróják kegyeletüket. Fontos tudni, hogy emiatt ez az időszak az átlagosnál nagyobb veszélyt jelent a közlekedők számára.

A hosszabb utazások, illetve a temetők bejáratánál, parkolóiban kialakuló torlódások próbára tehetik a vezetők türelmét, figyelmét, ezért a temetőlátogatásokat célszerű a várható nehézségek figyelembevételével tervezni. A városokban azt tanácsoljuk a sírok gondozására érkezőknek, hogy akinek nem feltétlenül muszáj, ne autóval közlekedjen. Így elkerülheti a bosszantó araszolgatást, illetőleg megelőzhet akár egy koccanásos balesetet is.

A közlekedés biztonsága mellett fontos, hogy a kegyelet lerovása során a személyes tárgyak, értékek ne maradjanak felügyelet nélkül, őrizetlenül. A rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet munkatársai nagy erőkkel biztosítják a sírkertek és közvetlen környékük biztonságát, azonban a temetőlátogatók tudatossága, odafigyelése is szükséges ahhoz, hogy ezek a napok minden településen békében és biztonságban teljenek majd el.

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.