Szerződéssel házalnak a bádogosok

A trükkös lopások, csalások számtalan lehetősége közül a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét felütötte fejét a házaló bádogos munkavégzés, ereszcsatorna cserélés, javítás. A trükkösök azonban elővigyázatosabbak lettek, finomítottak a technikán, és az általuk felajánlott munkát már szerződéshez kötötten végzik és teljesítik is. Továbbra is a vidéken egyedül élő idősebb korosztály képezi a veszélyeztetettek körét, akik a nincsenek tisztában a munka piaci árával. Az áldozatokat az ügylet során a fizetendő összeggel megtévesztik, vagy félretájékoztatják, ám ennek ellenére a munkaszerződések terén nem kellően tájékozott megbízó, esetleg még elolvasás nélkül is aláírja a szerződést. Ezt követően a munka szerződésszerűen teljesítésre kerül, ám annak kiszámlázott díja biztosan nem egyezik a szóban felkínált összeggel, de a szerződésben foglaltaknak megfelel.

 

Sajnálatos módon ezeket a szerződésszerűen teljesített munkavégzéseket nem lehet bűncselekményként kezelni, ezért kérjük a lakosságot, hogy körültekintően járjanak el a házaló munkavégzést kínálókkal szemben.

Ne adjanak megbízást az alacsony árral kecsegtető munkásoknak, amíg nem tájékozódtak a piaci árakról. Megbízás esetén a szerződés aláírása előtt kérjék kik rokonuk, vagy ismerősük segítségét, és olyan szerződést melyben nincs meghatározva a munkavégzés pontos összköltsége ne írjanak alá!

Kategória: Bűnmegelőzés, Hírek | A közvetlen link.