Zseblopások és elfogások a hétvégén

Zseblopások

Kisebb értékre elkövetett lopás miatt tett feljelentés augusztus 26-án egy férfi a Veszprémi Rendőrkapitányságon. A sértett augusztus 23-án a délelőtti órákban Veszprém belvárosában sétálgatott, mikor egy óvatlan pillanatban ismeretlen elkövető hátizsákjának zipzárral zárt zsebéből kiemelte és eltulajdonította pénztárcáját a benne lévő 30.000. Ft készpénzzel.

Augusztus 28-án a reggeli órákban egy várpalotai lakos tett bejelentést a Rendőrségre, mivel a Várpalota-Veszprém között közlekedő autóbuszon ismeretlen tettes eltulajdonította pénztárcáját, benne személyes irataival és 7.000. Ft készpénzzel együtt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy nagyobb tömegben fokozottan figyeljenek értékeikre!! A pénztárcát, iratokat lehetőleg belső zsebben tartsák, a kézitáskát pedig közvetlen testi őrizetükben, lehetőleg maguk előtt hordják, hogy végig szemmel tudják tartani!

Több elkövetőt is elfogtak

Augusztus 28-án a délutáni órákban Veszprémben a Házgyári út 1. szám alatt történt garázdaság miatt riasztották a járőröket. Egy ott lakó férfi hangoskodott, kiabált, és beszakította a 3. emeleten egy lakás ajtajának külső lapját, majd elővett egy kést és azzal hadonászva fenyegette a lakókat. Az elkövetőt a elfogták, majd a Veszprémi Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként kihallgatták.

A hajmáskéri Kristály Étterem tulajdonosa tett bejelentést augusztus 26.-án az esti órákban, mivel az étteremnél egy férfit tartottak vissza, aki betörte az épület gazdasági ajtajának ablakát. A betörést egy hajmáskéri lakos észlelte sétálás közben, aki az üvegcsörömpölésre lett figyelmes, és látta az elkövetőt elszaladni. Utána eredt, elfogta és visszatartotta a szintén hajmáskéri férfit, majd értesítette a tulajdonost. A helyszínre rendőrök az elkövetőt a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, majd őt gyanúsítottként is kihallgatták. A férfi úgy nyilatkozott, hogy nem lopási céllal, csak idegességében dobta be az üveget, mellyel kb. 15.000. Ft kárt okozott a tulajdonosnak.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.