Hétvégén a baleset-megelőzésé volt a főszerep

A Veszprémi Rendőrkapitányság két akcióval is a biztonságos közlekedés mellett kampányolt.

Pénteken az esti órákban a 8. számú főút Veszprémi elkerülőjén tolmács igénybevétele mellett tartottunk baleset-megelőzési akciót, melynek célja az elalvás miatt bekövetkezett balesetek megelőzése volt. A hazánkba érkező, hazatérő, vagy átutazóban lévő külföldi turisták, vendégmunkások balesetmentes közlekedése érdekében a főút melletti Agip kúton beváltható kávéjegyet osztottunk a hosszú úton lévő sofőröknek. A külföldiek mellett azok a magyar gépjárművezetők is kaptak jegyet, akik már több órája úton voltak és messze volt még úti céljuk. A személygépkocsi vezetőkön kívül a kiemelt baleseti kockázatot rejtő kamion és teherautó sofőröket is presszó kávéval kínáltuk.

A baleset-megelőzési céllal szervezett akció „imázsjavítóként” is jól szerepelt, hiszen a sofőrök és utasaik körében népszerűnek bizonyult, pozitív visszhanggal zárult. Az akció során mintegy 60 kávéjegyet osztottunk ki, melyből 31-et a sofőrök fel is használtak.

Szombaton a motorosokra helyeztük a hangsúlyt és a Csesznek mellett lévő autóspihenőben kampányoltunk a kétkerekűek biztonságos közlekedése mellett. A megállított több, mint 60 motor alapvető műszaki megvizsgálása mellett a sofőröknek vezetéstechnikai tanácsokat tartalmazó kiadványokat osztottunk ki. Az akcióban az MRFK Forgalomellenőrző Alosztályának motoros kollégái is részt vettek, és a végrehajtásban nyújtott segítségüket ezúton is köszönjük.

Kategória: Baleset-megelőzés, Hírek | A közvetlen link.