Biciklit és láncfűrészt lopott a férfi, el akarta adni, a rendőrök elfogták

Lopás miatt folyt büntetőeljárás egy 57 éves adorjánházai lakos ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás egy 57 éves adorjánházai lakos ellen.

A férfi 2020. június 8-án egy veszprémi patika előtt letámasztott kerékpárt, valamint egy felújítás miatt átmenetileg lakatlanul álló családi házból elektromos láncfűrészt lopott. Az eltulajdonított tárgyakat másnap Veszprém belterületén próbálta értékesíteni, azonban a bejelentéseket követően az eladásoknál a rendőrök tetten érték. Előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elismerte a bűncselekmények elkövetését, és elmondta azt is, hogy 2020 áprilisától több alkalommal ment be egy veszprémi italbolt raktárába, ahonnan engedély nélkül alkalmanként egy-egy rekesz sört vitt magával. Elárulta továbbá, hogy az elmúlt hónapokban egy telephelyen lévő épületben is többször járt, onnan vasanyagot lopott, majd azt egy felvásárlónál értékesítette.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették, majd a rendőrség előterjesztésére és az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatta.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.