Ittasan, jogosítvány nélkül ült a volán mögé, majd a szemből érkező busznak ütközött

Járművezetés ittas állapotban vétség miatt folyt büntetőeljárás egy 28 éves férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Egy szentgáli férfi 2020. április 23-án késő este Veszprémben, a Házgyári úton közlekedett autóval a Jutasi út és Aulich Lajos utca kereszteződésénél kialakított körforgalom felé. Áttért az út menetirány szerinti bal oldalára, és nekiütközött a szemből érkező autóbusz bal hátsó részének. A baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett. A helyszínen intézkedő járőr megállapította, hogy az okozó sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív eredményt mutatott. A 28 éves férfit további mintavétel céljából előállították, és ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Az engedély nélküli vezetés miatt a veszprémi rendőrök szabálysértési eljárást is kezdeményeztek a szentgáli sofőrrel szemben.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.