Felniket és bicikliket lopott rendszeresen a férfi, a rendőrök elfogták

Társasházak tárolóhelyiségeibe tört be a 32 éves sárkeresztúri férfi, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ellene folytatott ügy vizsgálatát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, veszprémi, várpalotai és pétfürdői lakosok feljelentései alapján indultak nyomozások ismeretlen tettes ellen, aki 2019. szeptember és október hónapokban e három városban lévő lakóingatlanok lakattal lezárt, illetőleg záratlan pince- és tárolóhelyiségeibe bement, onnan kerékpárokat, felnire szerelt gumiabroncsokat, valamint szerszámgépet és radiátorokat vitt el.

A cselekmények eredményeként az ismertté vált tíz sértettnek összesen közel egymillió forint lopási kára keletkezett. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a veszprémi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 32 éves sárkeresztúri férfit, akit hasonló bűncselekmények elkövetése miatt más eljárásban Budapesten időközben előzetes letartóztatásba helyeztek. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd a tényállás felderítését helyszíni kihallgatás keretében folytatták.

Az egyik helyszínről ellopott kerékpár két alkalommal is gazdát cserélt, majd a veszprémi rendőrök az utolsó vásárlótól lefoglalták, és a jogos tulajdonosának kiadták.

A nyomozás során azt is megállapították, hogy a gyanúsított 2019. október 19-én egy székesfehérvári gazdasági társaság telephelyéről is lopott használt gépalkatrészeket pár ezer forint értékben. A férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.