Rendőrkézen a rendszámokkal trükköző férfi

Egyedi azonosító jellel visszaélés miatt folyt nyomozás egy 19 éves nemesvámosi lakos ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A járőrök 2020. február 25-én délután a 7307-es számú úton, Tótvázsony külterületén ellenőriztek egy személygépkocsit és az azt vezető férfit. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy az autó alvázszáma nem egyezik meg a forgalmi engedélyben foglaltakkal, mivel az irat egy másik járműhöz tartozik, melynek rendszámtábláit átszerelték a megállított gépkocsira.

A 19 éves nemesvámosi sofőrt a helyszínen elfogták, a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A fiatal férfi vallomása szerint a lefoglalt hatósági jelzésekhez tartozó autója meghibásodott, ezért vett egy ugyanolyan típusú üzemképes, de hatósági jelzéssel nem rendelkező gépkocsit és ezt használta a másikról levett rendszámtáblákkal.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.