Látni és látszani akció Veszprémben

A rendőrök a láthatóság fontosságára és a biztonságos közlekedésre hívták fel a figyelmet az országos közlekedésbiztonsági kampány keretében.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a balesetek megelőzéséért a Látni és látszani kampány keretében hívták fel a figyelmet a láthatóság kiemelt szerepére 2019. november 22-én a reggeli órákban a 82-es számú főúton, Veszprém határában. A rendőrök prevenciós tájékoztatót adtak át a járművezetők részére, valamint felhívták a figyelmüket a megváltozott időjárási, látási- és útviszonyokra. Kérték őket többek között arra, hogy ellenőrizzék, megfelelő-e gépkocsijuk gumiabroncsainak állapota, a gépjárművet feltöltötték-e fagyálló folyadékkal, valamint megfelelően működnek-e a világító berendezések, illetve az ablaktörlők. Hangsúlyozták továbbá, hogy ködös, ködfoltos területeken, csúszós utakon kerüljék a hirtelen irányváltoztatást és óvatosan fékezzenek.

A járművezetőket a rendőrök arra is ösztönözték, hogy a kampányhoz csatlakozó OMV benzinkutakon vizsgáltassák át gépjárművük világítását, gumiabroncsát és szélvédőjét.

A Látni és látszani kampányhoz tartozó – folyamatosan frissülő – információk a www.latnieslatszani.hu weboldalon is megtalálhatók.

Kategória: Baleset-megelőzés | A közvetlen link.