Tanácskozás a „Bakony fővárosában”

Ülést tartott a Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum.

A Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum 2019. november 12-én a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal konferenciatermében tartotta ülését, ahol a megjelent polgármesterek és a fórumot alkotó szervezetek képviselői a rendőrség által megtartott szakmai tájékoztatókat hallgathattak meg.

Elsőként Rausz István rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, kapitányságvezető a Zirci járás közbiztonsági helyzetét ismertette a regisztrált bűncselekmények, a kiemelt bűncselekmények és ezek nyomozás eredményességének tükrében, majd a közlekedésbiztonsági és baleseti helyzetet értékelte, kiemelve az ittas vezetőkkel szembeni fellépés tapasztalatait.

Ezt követően Adamovics László rendőr alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető a járás területén, azon belül pedig a Zircen bekövetkezett személyi sérüléses baleseteket elemezte, majd a 82-es számú főút legkritikusabb útszakaszait és pontjait mutatta be a megyehatárig, ahol visszatérően jelentkeznek a balesetek.

Harmadik előadóként Orsós Károly rendőr őrnagy, a kapitányság hivatalának kiemelt főelőadója a Biztonságban a Bakonyban elnevezésű megelőzési program legújabb törekvéseiről számolt be. Ennek keretében bemutatta az Ördög nyomában az Öreg-Bakonyban című saját készítésű kiadványsorozat első elemét, mely baleseti fotókkal illusztrálva a 82-es számú főút közlekedésbiztonsági helyzetét mutatja be, kiegészítve a turistákat és fuvarozókat érintő vagyonvédelmi kihívásokkal is.

Ezt követően a fórum a hozzászólásokkal folytatódott, majd a tanácskozást Pogány Péter rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes zárta le. Ennek keretében felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy míg a bűncselekmények jelentős mértékben visszaszorultak, addig a balesetek száma magas, sokan sérülnek meg a közutakon. Kitért a közterületi kameráknak a bűnmegelőzésben és a felderítésben játszott fontos szerepére is, szorgalmazta kiépítésüket azokon a településeken, ahol még nincsenek, illetőleg bővítésüket, ahol már vannak.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.