Loptak, amerre jártak

Üzletszerűen elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás egy 20 éves férfi és 23 éves társa ellen. A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk 2019. szeptember 18-án kora délután Veszprém belvárosában ismeretlen személyek ellopták a sértett táskáját a benne lévő iratokkal és készpénzzel együtt. A cselekményt észlelve a közelben lévő járókelők az egyik férfit visszatartották a rendőrök kiérkezéséig.

A 20 éves újszászi férfit az intézkedő járőrök a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. Társát közben tovább keresték, majd nem sokkal később a 23 éves csajági férfit is elfogták, előállították, és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – mindkét férfit gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók.

A lefolytatott eljárás során azt is megállapították, hogy a gyanúsítottak a 2019. szeptember 14-én reggel Veszprém belvárosában egy kávézóból süteményeket és minőségi szeszesitalokat tulajdonítottak el. Később az édességet elfogyasztották, míg az italokat értékesítették. Cselekményükkel húszezer forintot meghaladó kárt okoztak.

A két férfi 2019. szeptember 17-én délelőtt egy herendi élelmiszerüzletben az eladók figyelmét elterelve egy csomag sósmogyorót vitt el, majd délután ide visszatérve csokoládékat loptak kétezer forintot meghaladó összértékben.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.