Ismét Házhoz mentünk

Zircen is folytatódott a rendőrségi bűnmegelőzési program.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 21-én 9 óra 30 perctől bűnmegelőzési előadást tartottak Zircen, a helyi idősek klubjában a mindenszentek és halottak napi temetőlátogatások, valamint az adventi bevásárlási időszak vagyonbiztonsági veszélyeiről, illetve az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről. A foglalkozást követően olyan nyugdíjasokat keresett fel a megelőzési előadó és adott részükre prevenciós ajánlásokat, akik egészségi állapotuk miatt otthonukat önállóan elhagyni már nem képesek.

Délután a Pintér-hegyi Parkerdő bejáratánál a rendőrök felállították a program információs pontját, ahol a kerékpár-tulajdonosok ingyenesen regisztráltathatták kerékpárjaikat a BikeSafe országos program keretében, annak érdekében, hogy egy esetleges lopás esetén megkönnyítsék a jármű felkutatását. Ide érkeztek később a Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium diákjai is, akik interaktív előadáson vettek részt. Ennek keretében az internet, valamint a legális és illegális drogok használatának veszélyeiről szerezhettek büntetőeljárások tapasztalatain alapuló új ismereteket, illetőleg megoszthatták az iskolai közösségben megélt konfliktusaikat, negatív tapasztalataikat is.

A szabadtéri információs pont 14 órától 17 óráig működött, ahol az érdeklődők vagyonvédelmi tanácsokat kaptak, illetőleg prevenciós kiadványokat vehettek át. A program helyszínén lévő játszótéren kikapcsolódást kereső szülők és gyermekeik szóróanyagokat, valamint a legfontosabb KRESZ szabályok elsajátítását segítő kifestőt kaptak ajándékba.

Kategória: Aktuális, Bűnmegelőzés | A közvetlen link.