Prevenció veszprémi diákoknak

A rendőrök az alsósoknak baleset-megelőzési előadást, míg a felsősöknek a kábítószer-fogyasztás és az internet veszélyeiről szóló tájékoztatást tartottak.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 1-jén délelőtt a megyeszékhely egyik általános iskolájában tartottak interaktív foglalkozásokat. Az alsó tagozatos tanulók egy filmvetítéssel színesített baleset-megelőzési előadást hallgattak meg a gyalogos és a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályairól. Az előadó hangsúlyozta, hogy biciklivel – amennyiben lehetséges – a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek, valamint a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kétkerekűről leszállva, azokat áttolva keljenek át. Elmondta továbbá, hogy a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező, testi épségük megóvása érdekében pedig lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt is. Ezt követően a rendőrök a felső tagozatos diákok részére drogprevenciós tájékoztatást tartottak. Kérték a fiatalokat, hogy soha ne próbálják ki a különböző kábítószereket, tudatmódosító anyagokat, mert hatásuk kiszámíthatatlan, valamint könnyebben válhatnak áldozattá és elkövetővé is.

Az előadók kitértek azokra a legelterjedtebb bűncselekményekre is, melyeknek a gyerekek az interneten keresztül áldozatává válhatnak. Azt javasolták nekik, hogy a világhálón ne osszanak meg idegenekkel saját magukról és családjukról személyes információkat, illetve fotókat se továbbítsanak számukra ismeretlen személyeknek.

Kategória: Aktuális, Baleset-megelőzés, Bűnmegelőzés | A közvetlen link.