Az idősek biztonságáért

A Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési előadója három településen tartott vagyonvédelmi előadást a világnap alkalmából.

A Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési előadója 2019. október 1-jén délelőtt, az idősek világnapján egy helyi szociális intézményben tartott az áldozattá válás megelőzését szolgáló előadást az idősek részére. Délután Hajmáskéren, a művelődési házban a világnap alkalmával a helyi nyugdíjas közösség részére szervezett ünnepi műsor keretében adott vagyonvédelmi tanácsokat a résztvevőknek. Másnap délelőtt a rendőrkapitányság munkatársa a zirci idősek klubjában folytatta a prevenciós tanácsadást a megjelent érdeklődőknek.

A megelőzési előadó valamennyi helyszínen részletesen beszámolt az úgynevezett unokázós csalások módszeréről, a megtévesztést segítő körülményekről és az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről. Kérte a megjelenteket, hogy minden esetben visszahívással győződjenek meg arról, hogy a telefonáló valóban az a hozzátartozójuk-e, akinek mondja magát, továbbá vészhelyzet megoldására ne vállalkozzanak azonnal és a családjuk bevonása nélkül. Hangsúlyozta azt is, hogy olyan személynek ne adjanak át nagy összegű készpénzt, akivel korábban még soha nem találkoztak.

Kategória: Aktuális, Bűnmegelőzés | A közvetlen link.