Árokba kényszerítette a szemből érkezőt

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 39 éves veszprémi nővel szemben folytattak.

Az eljárás adatai alapján a veszprémi sofőr 2018. április 30-án délután személygépkocsival közlekedett a 77-es számú főúton, Pula lakott területén kívül Nagyvázsony irányába. Haladása során az előtte közlekedő motorkerékpár előzésébe kezdett, ezért áttért a bal oldali forgalmi sávba. Mivel a manőver megkezdése előtt a szemből érkező másik autó távolságát rosszul mérte fel, annak vezetőjét a frontális ütközés elkerülése érdekében vészfékezésre, majd az út melletti jobb oldalon lévő vízelvezető árokba történő lehaladásra kényszerítette.

Ezt követően a nő a járművével visszatért a menetiránya szerinti jobb oldalra, majd a helyszínről megállás nélkül elhajtott. A baleset következtében a másik gépkocsi vezetője könnyebben megsérült.

A 39 éves veszprémi nővel szemben segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.