Templomból is lopott

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 24 éves férfival szemben folytatott.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2018. augusztus 14-én érkezett a rendőrségre bejelentés arról, hogy előző nap ismeretlen tettes betört egy zirci sportegyesület épületébe, ahol a vasszekrényekről leverte a lakatot és azokból összesen nyolcvanezer forint készpénzt, valamint különböző munkavédelmi eszközöket lopott el. A polgárdi férfit a rendőrök 2018. augusztus 16-án gyanúsítottként hallgatták ki és szabadlábon hagyása mellett a Veszprémi Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult ellene. Ezt követően a gyanúsított 2018. augusztus 18. és szeptember 1. közötti időszakban több alkalommal  betört egy magánszemély lókúti ingatlanjába is, ahonnan értéket már nem képező pékárut, késeket és kalapácsot lopott. A rendőrök azt is megállapították, hogy a 24 éves férfi 2018. szeptember 8-ára virradó éjszaka egy zirci nyilvános illemhely beléptető készülékét leszakította a falról és a benne lévő készpénzzel együtt magával vitte, összesen közel kétszázezer forint értékben. A gyanúsítottat a veszprémi rendőrök őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásnak indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2018. szeptember 14-én elrendelt.

Az eljárás további szakaszában a nyomozók azt is megállapították, hogy a polgárdi lakos 2018. augusztus 24-én késő este ablakbetörés módszerével betört egy bakonyi templomba is, ahonnan elvitte a bejáratnál elhelyezett adománygyűjtő lemezkazettát, a benne lévő néhány ezer forint készpénzzel.

A fiatal férfival szemben két rendbeli lopás bűntett és két rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.