PET-palackkal ütötte meg a sofőrt

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 27 éves szlovák állampolgárral szemben folytatott.

Az eljárás adatai alapján a gyanúsított egy személygépkocsi utasaként közlekedett Szlovákiából a Balaton irányába 2018. július 30-án, a férfi az autó hátsó ülésén, jobb oldalt foglalt helyet. Nem sokkal dél után a 8-as számú főúton, Veszprém határában, a Szentkirályszabadjára vezető út kereszteződéséhez közeledve a járművezető besorolt a balra kanyarodó sávba és ott a jelzőlámpa tilos jelzésére megállt. Eközben a 27 éves szlovák állampolgár a gépkocsi jobb hátsó ajtajának ablakán kihajolt és minden előzmény nélkül egy másfél literes, folyadékot tartalmazó műanyag palackkal arcon ütötte a mellette lévő sávban, azonos irányban, leeresztett ablakkal közlekedő másik autó vezetőjét, majd a palackot a másik jármű utasterébe hajította. A megtámadott sofőr hirtelen fékezésre kényszerült, továbbá az ütés következtében könnyű sérülést szenvedett.

A férfival szemben közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.