Interneten hirdette a tűzifát

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 23 éves pécsi nővel szemben folytatott.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2018 májusától augusztusáig egy internetes aukciós oldalon, illetőleg a közösségi médiában hirdetett tűzifát eladásra. A hirdetésekre jelentkező sértettek közül hárman a tüzelő ellenértékét átutalták a megadott bankszámlaszámra, azonban a pécsi nő az árut nem szállította le részükre és a kifizetett összeget sem utalta vissza megrendelőinek. Két esetben a fát ugyan leszállította, azonban annak mennyisége elmaradt a megrendelttől. A 23 éves nő a Baracson, Iszkaszentgyörgyön, Szekszárdon, Székesfehérváron és Veszprémben lakó sértetteknek egyenként közel 45000 forinttól több százezer forintig terjedő károkat okozott.

A veszprémi rendőrök az ügyben végzett adatgyűjtés alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, majd a nyomozók 2018. augusztus 22-én pécsi otthonában elfogták és a helyi rendőrőrsre előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

A 23 éves nővel szemben csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.