Vagyonvédelemmel egybekötött nyugdíjas találkozó Veszprémben

Nyugállományba vonult rendőrségi alkalmazottak találkoztak a Veszprémi Rendőrkapitányságon, a program része volt egy bűnmegelőzési bemutató is.

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2018. november 28-án délután a szervezet nyugállományú rendőreit és közalkalmazottjait látta vendégül. A nyugdíjas munkatársakat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság aulájában fogadták a szervezők, ahol bűnmegelőzési tájékoztatást tartottak számukra. Bemutatták a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló „Fókuszban a biztonság” elnevezésű komplex bűnmegelőzési projekt keretében beszerzett vagyonvédelmi szettet. Ennek egy része állványra szerelt ablakos és ajtós részből áll, amin az ablakbefeszítés és az ajtófeltörés elleni védelmet szemléltette az előadó valósághű körülmények között. Ezen kívül a kiállítás többi anyagát a bűnmegelőzési szakemberek az otthonok elektronikai és mechanikai védelmét szolgáló, elérhető árú termékekből válogatták össze. Céljuk az volt, hogy a résztvevőknek megmutassák, az ingatlanokat, kiemelten a nyílászárókat milyen korszerű és elérhető vagyonvédelmi technikai eszközökkel szerelhetik fel, ami nagyban növeli a bűncselekmények megelőzését.

A vagyonvédelmi tájékoztató után a meghívottak a színházterembe vonultak, ahol Pálmann László rendőr ezredes, kapitányságvezető-helyettes üdvözölte őket, majd a kerek születésnaposokat köszöntötték. A rendezvényen ünnepi műsort adott a veszprémi Szilágyi Harangegyüttes. A múltidéző fényképbemutatót és a kötetlen beszélgetést dr. Horváth Imre nyugállományú rendőr dandártábornok, volt megbízott rendőrfőkapitány pohárköszöntője vezette be.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.