SPORT, EGÉSZSÉG, KIKAPCSOLÓDÁS VESZPRÉMBEN

Több százan vettek részt az Autómentes Napon megtartott rendezvényen.

Évek óta hagyomány, hogy az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatához a megyeszékhely is csatlakozik, melynek keretében Veszprémben 2018. szeptember 21-én rendezték meg az Autómentes Napot mindazoknak, akik az autójuk helyett inkább a tömegközlekedést, kerékpározást vagy a gyalogos közlekedést választották.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai olyan feladatokat szerveztek, ahol a gyerekek KRESZ-tesztek kitöltésével átismételték a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait, valamint közlekedésbiztonsági témájú képeket színeztek és a gyalogos közlekedésre vonatkozó ismeretekből különböző feladványokat oldottak meg. A rendezvényen a 18 év felettiek kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort, mely egy megközelítőleg 10 km/h sebességgel történő ütközés hatásait érzékelteti. Lehetőség nyílt a kerékpárok regisztrálására a BikeSafe adatbázisába, és hiteles sebességmérő műszerrel mérték a futók sebességét.  A felnőtt korosztály akadálypályán tehette próbára ügyességét, melynek során négy fős csapatok kézi erővel toltak végig egy személyautót.

A programhoz csatlakozott a Magyar Rendészeti Sportszövetség és a Veszprémi Rendőr Sportegyesület a „Mozgásban az erő” elnevezésű projekttel, melynek célja a szabadidősport tevékenységek elterjesztése, a hátrányos helyzetű célcsoportok hozzáférésének javítása és a lakosság egészségi állapotának javítása érdekében. A sportági bemutatókon felül a Készenléti Rendőrség állományába tartozó Salamon Tímea rendőr százados kétszeres világbajnoki aranyérmes szituációs lövő és Csanádi Jánosné nyugdíjas rendőr szenior úszó világbajnok példamutatásával népszerűsítette a résztvevők körében a sportolás és az egészséges életmód fontosságát.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az „Élet, erő, egészség” program keretében testzsír mérést végeztek, tanácsokat adtak az életmódváltáshoz, illetve segítséget nyújtottak a rendszeres sportoláshoz szükséges sportágválasztásban. A programokat intézkedéstaktikai bemutató színesítette, és a rendőrök a határvadász szolgálat iránt érdeklődőknek tájékoztatást adtak a hivatásról.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.