Megelőzési programok és toborzás Nagyvázsonyban

A Veszprém megyei rendőrök vagyonvédelmi óvintézkedésre is felhívták az érdeklődők figyelmét.

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték a Virtus-Lóerők Napja rendezvénysorozatot Nagyvázsonyban, melyre a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is meghívást kaptak 2018. augusztus 19-ére.

A rendőrök egy különböző akadályelemekből álló ügyességi pályát építettek fel és az arra vállalkozó gyerekek, valamint felnőttek nem csak kipróbálhatták kerékpáros tudásukat, hanem versenyen is indulhattak. Az óvodások és a kisiskolások közlekedésbiztonsági foglalkozásokon vehettek részt, játékos KRESZ-teszteket töltöttek ki és lerajzolhatták, számukra mit jelent a biztonságos közlekedés.

Az érdeklődők kipróbálhatták továbbá a biztonsági öv szimulátort is, mely egy 10 km/h-s sebességgel történő ütközés esetén érezteti a passzív biztonsági eszköz használatának szükségességét.  A rendőrségi sátor látogatói információkat kaphattak a lopások – ezen belül a zseblopások és trükkös lopások – megelőzése, valamint otthonaik védelme érdekében, illetve hasznos tanácsokat tartalmazó kiadványokat és szórólapokat vihettek haza. A rendőrök a gépjárműfeltörések megelőzése érdekében felhívták a gépjárművezetők és a gépjármű tulajdonosok figyelmét, hogy soha ne hagyjanak személyes iratokat, vagy értéket – például csomagokat, navigációs készüléket, táskákat – a járműben, a gépkocsi ajtaját mindig zárják be, még abban az esetben is, ha csak rövid időre távolodnak el a járműtől.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának munkatársai a rendőri pályát népszerűsítették a rendezvényen és tájékoztatást adtak a határvadász egységbe történő felvétel feltételeiről, a képzés és jelentkezés lehetőségéről, valamint válaszoltak az alkalmassági követelményeket, illetve a moduláris képzést érintő kérdésekre is.

 

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.