Bűnmegelőzési minicentrum nyílt Zircen

Egész évben várja az érdeklődőket a Zirci Információs Pont, ahol a látogatók bűn- és baleset-megelőzési kiadványokat vehetnek át és hasznos tanácsokat kaphatnak az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről.

A nyári idegenforgalmi szezonban a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén immár évek óta két veszprémi belvárosi iroda működik prevenciós centrumként. Zircen 2018. augusztus 1-én nyitották meg a bűnmegelőzési minicentrumot a Zirci Információs Pontban, amely a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház ajándékboltjában működik, és egész évben várja az érdeklődőket. A szakkönyvek, kézműves tárgyak és a helyi termékek mellett a rendőrségi prevenciós kiadványok is elérhetőek már a látogatók számára.

A veszprémi rendőrök az irodában dolgozók részére bűnmegelőzési oktatást tartottak, hogy hasznos bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal tudjanak szolgálni. Ennek eredményeként az információs pont munkatársai felhívják az erdőben kiránduló autósok figyelmét, hogy gépkocsi-feltörések nem csak lakott területen, hanem erdőgazdasági utak mentén, erdei parkolókban is előfordulhatnak, ezért táskát, hátizsákot, pénzt, iratokat, műszaki cikkeket ne hagyjanak a járműben. Ugyanígy célszerű eljárni, ha útszéli vendéglőbe térnek be.

Az iroda munkatársai felhívják a gyalogtúrázók figyelmét ez erdőben való eltévedés veszélyére. Akik rosszul mérik fel erőnlétüket, tájékozódó képességüket, illetőleg megfelelő felkészülés, navigációs eszközök nélkül indulnak túrázni, azok gyakran csak külső segítséggel jutnak ki az erdőből. Ehhez elengedhetetlen a feltöltött mobiltelefon, amellyel szükség esetén hívhatják a 112-es vagy 107-es segélyhívó számot.

A Zirc Információs Pont (Reguly Múzeum, Zirc, Rákóczi tér 10.) nyitva tartása:

július 1-től augusztus 31-ig:

H-Szo: 9:00- 19:00  V: 10:00-18:00

szeptember 1. és október 31. között, valamint április 1. és június 30. között:

H-Szo: 9:00- 17:00  V: 11:00- 17:00

november 1-től március 31-ig:

H-P: 10:00 -16:00  Szo: 10:00- 17:00

 

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.