Ellopott egy autót és még jogosítványa sem volt

Az ajkai rendőrök fél órán belül elfogták a 31 éves zirci férfit és őrizetbe vették.

Egy zirci lakos tett bejelentést a rendőrségre 2018. július 23-án 6 óra körül, hogy az éjszaka folyamán zárt garázsából eltulajdonították a több millió forint értékű személygépkocsiját.

A helyszíni szemle alkalmával elvégzett adatgyűjtés eredményeként a járőrök a bejelentést követő fél órán belül Ajka belterületén állították meg az ellopott járművet és igazoltatták annak vezetőjét. A 31 éves zirci lakost a rendőrök elfogták, majd előállították a helyi rendőrkapitányságra. Gyanúsítottként történő kihallgatásakor a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy a garázsajtó megrongálásával jutott be a családi ház melléképületébe, majd az ott található személygépkocsit a benne lévő indítókulccsal eltulajdonította. A rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel, ugyanis korábban a járművezetéstől eltiltották.

A gyanúsított ellen – őrizetbe vétele mellett – a Veszprémi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított, továbbá vele szemben az eltiltás hatálya alatt történő járművezetés miatt szabálysértési feljelentést kezdeményeztek.

 

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.