Ülésezett a Városi Balesetmegelőzési Bizottság Veszprémben

A Városi Balesetmegelőzési Bizottság tagjai a Veszprémi Rendőrkapitányságon tartották meg soron következő értekezletüket 2017. október 31-én.

Adamovics László rendőr őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője köszöntötte a résztvevőket. Beszámolt az elmúlt időszak közlekedésbiztonsági helyzetéről, a balesetek alakulásáról, valamint a tett intézkedések-, és a tagokkal történő együttműködés eredményéről, a végrehajtott feladatokról, azok eredményeiről. Kiemelte, a tavalyi évhez képest csökkent az ittasan okozott, személyi sérüléssel járó balesetek száma.

Az elmúlt időszak tevékenységének értékelését követően az osztályvezető az év hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat ismertette a megjelentekkel, külön hangsúlyozva a „Látni és látszani” kampány jelentőségét.

Kórosi Tibor, a Veszprémi Dózsa Polgárőrség elnöke beszámolójában elmondta, szorosan együttműködnek a helyi rendőrséggel, elsősorban a bűn- és baleset-megelőzési feladatok ellátásában. Figyelő szolgálatokat szerveznek a veszélyeztetett területeknél, főként sorházak, családi házak környékén. Az „egy iskola, egy polgárőr” program keretében jelen vannak az iskoláknál, segítik a gyerekek biztonságos közlekedését.

A résztvevők a felvetéseiket, tapasztalataikat, észrevételüket és javaslatukat osztották meg egymással, ezzel is segítve a baleset-megelőzési munkát, a közlekedésbiztonság megszilárdítását.

Kategória: Aktuális, Baleset-megelőzés | A közvetlen link.