Arany árban adták a bádogot

Befejezték a veszprémi rendőrök a kifosztás bűntett és csalás bűntett miatt indított nyomozást.

Az eljárás adatai szerint a 27 éves G. Ludovic és a 19 éves G. Stefan román állampolgárok ereszcsatorna szereléssel házaltak a Dunántúlon. Ennek során számos települést felkerestek és az ott élő idős személyeknek kedvező áron ajánlották a házukon lévő ereszcsatorna azonnali kicserélését, felújítását. A sértettek ezt elfogadták, majd a szerelést követően egy az elvégzett munkával és anyagköltséggel arányban nem álló, az eredeti ajánlatot nagyságrenddel meghaladó összeget követeltek tőlük. A sértettek többsége – az agresszíven fellépő elkövetőktől tartva – fizetett, annak ellenére, hogy a követelés mértékével nem értettek egyet.

Volt, aki az irreális összeg kifizetésétől elzárkózott, azonban kezéből kikapták a pénzét vagy figyelmét elterelve szerezték meg azt. Az ügyben eljáró nyomozók összesen hat bűncselekmény elkövetését derítették fel, melyek sértettjei közül négy fő Veszprém megyei, míg két fő Somogy megyei lakos volt. Az okozott kár öt sértett tekintetében százezer forintos nagyságrendű volt, míg egy sértett esetében nem keletkezett kár, mert a bűncselekmény kísérleti szakban maradt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság az elmúlt héten befejezte az előzetes letartóztatásba helyezett két román állampolgárral szemben a kifosztás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.