Házhoz megyünk!” és JÁRásŐr program Veszprémben

Az idősek sérelmére elkövetett vagyon elleni bűncselekmények megelőzése állt a középpontban a Veszprémben szervezett bűnmegelőzési rendezvényen, ahol az egyenruhások a társszervekkel közös járőrözést is szerveztek.

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2017. április 26-án tartotta meg rendőrség „Házhoz megyünk!” elnevezésű bűnmegelőzési programjának első kitelepülését a város legnagyobb lakótelepén. A kialakított információs pont a helyi körzeti megbízotti irodában működött, ahol a megelőzési előadó tartott előadást a megjelenteknek a vagyonvédelem, áldozatvédelem – különös tekintettel az idősekre – családon belüli erőszak, drogprevenció, internetbiztonság témakörben. Az irodában a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított prevenciós kiadványokat adtak a lakossági fórumon megjelenteknek. Ugyanitt lehetőség volt a kerékpártulajdonosoknak arra, hogy járműveiket a BikeSafe adatbázisába regisztrálják.

A rendőrkapitányság személyi állománya az érintett településrészek önkormányzati képviselőivel, a közterület-felügyelőkkel, polgárőrökkel, és a családsegítő szolgálat dolgozóival a JÁRásŐr program keretében, több csoportban járták a közterületet.

Elsősorban az ott lakókkal, illetőleg helyi kereskedőkkel, vendéglátósokkal kezdeményeztek beszélgetést, a helyi sajátosságok, problémák megismerésére törekedve. A megszólítottak egy része ugyan jelzett problémát, azonban ezek többsége a rossz szomszédságból eredő konfliktusokkal volt kapcsolatos.

A közterületi szolgálatot követő értékelés során a résztvevők egyetértettek abban, hogy a közbiztonság lényegesen javult a városrészben. Az önkormányzati képviselők megköszönték az ennek érdekében együttműködő szervezetek munkáját.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.