Vásárlás közben is vigyázzon értékeire!

A bevásárlókocsiból lopott pénztárcát Veszprémben egy kecskeméti férfi.

A nagyáruházak és a kisebb üzletek egyaránt visszatérő színhelyei lehetnek a lopásoknak. Vannak tolvajok, akiket a polcokon elhelyezett árukészlet vonz, míg mások a vásárlók értékeinek megszerzésére törekszenek. Egy veszprémi áruházban 2017. március 18-án egy férfi vált bűncselekmény áldozatává, aki pénztárcáját a bevásárlókocsi aljára helyezte, amíg a termékek között válogatott. A lopást csak a pénztárnál vette észre. A rendőrök 2017. március 20-án azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 57 éves kecskeméti férfit, akit elfogtak és előállítottak a helyi rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Az ellopott több mint százezer forint készpénz és a személyi iratok nem kerültek meg.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében kéri a vásárlókat, hogy tudatosan figyeljenek oda értékeikre, tartsák azokat mindig testközelben.

  • Vásárlás előtt gondolja át, hogy hol fogja tartani, pénzét, iratait! Ehhez szüksége lehet egy olyan táskára, melynek észrevétlen kinyitását annak kialakítása kizárja, vagy legalábbis erősen megnehezíti.
  • Pénztárcája, táskája mindig legyen testközelben, folyamatosan figyelemmel kísérhető helyen!
  • Kabátját se tartsa a bevásárlókocsiban, amennyiben annak zsebében értékeket helyezett el!
  • Autóval történő vásárláskor táskáját, sem a csomagtartóba rakodás, sem pedig a bevásárlókocsinak a tároló helyre történő visszatolása idejére se hagyja őrizetlenül!
  • Ne adjon esélyt arra, hogy éberségét felvilágosítás kérés ürügyén idegen személyek kihasználják!
Kategória: Aktuális | A közvetlen link.