Netezz biztonságosan !

Korunk legnagyobb kihívása a fiatalok körében rendkívül gyorsan elterjedt internet, mely a sokoldalú előnye és hasznossága mellett az árnyoldalait is egyre gyakrabban villantja elő.

A Biztonságos Internet Naphoz kapcsolódva a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai is kiemelten foglalkoznak a fiatalok internethasználatának biztonságosabbá tételével – amiért elsődlegesen a felhasználók (maguk a diákok) tehetnek a legtöbbet.

Azonban a fiatalok kellő élettapasztalat hiányában nem tudnak mindenre felkészülni, ebben segítettek a rendőrök, amikor több veszprémi általános iskola felső tagozatos osztályában, illetve középfokú intézmény diákjai körében tartottak tájékoztató előadást és interaktív foglalkozást a biztonságos internethasználat érdekében betartandó alapvető szabályokról, valamint a felhasználókra leselkedő veszélyekről, azok megelőzésének lehetőségéről.

Az internethasználattal foglalkozó előadások – melyről a tanulói visszajelzések rendkívül pozitívak – egész héten folytatódnak, s a tanév során is folyamatosan napirendre kerülnek.

 

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.