Véget ért a szakmai gyakorlat

sz3A Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégium rendészeti pályaorientációs képzésében résztvevő diákok rendőrségi gyakorlaton vettek részt a helyi kapitányságon 2016. július 8-ig. Összesen 94 diák kapott lehetőséget a rendőri munka gyakorlati megismerésére. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai – a társszervek közreműködésével – színvonalas szakmai programot szerveztek a tanulóknak, melynek egyik célja az volt, hogy minél több fiatal válassza a rendőri hivatást.

A diákok több hetes gyakorlata során bepillantást nyerhettek a rendvédelmi szervek munkájába, mindennapjaiba. A bűnügyi technikai osztály munkatársai bemutatták az ujjnyomatvétel folyamatát, majd a tanulók intézkedéstaktikai foglalkozáson gyakorolhatták a rendőri intézkedések alapjait.

A végzős diákok egy budapesti szakmai kiránduláson is részt vettek, ahol a Rendőrség-történeti Múzeumban tett látogatás mellett megtekinthették a Készenléti Rendőrség eszközeit is.

sz1A büntetés-végrehajtás, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai színvonalas és látványos előadást tartottak munkájukról.

A diákok elismerően nyilatkoztak a programokról, reméljük, több fiatalt is viszontláthatunk a testületben, kollégaként.

Kategória: Aktuális, Hírek | A közvetlen link.