Csillag úti ovisok Budapesten

A Nemzedékek Biztonságáért –közhasznú- Alapítvány, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága országos program keretében 2016. május 28-án, Budapesten rendezte meg a „Pindur-Pandur Ki Mit Tud” MINI-KRESZ programját.

A program célja, hogy a gyermekek játékos eszközökkel már az óvodában és az iskolában elsajátítsák a közlekedés és viselkedés alapvető szabályait, valamint a rendőrökben segítőt lássanak, és bizalommal forduljanak hozzájuk.

A rendezvényre az ország 19 megyéjéből 130 óvodás és kisiskolás (1-2. osztály) csapat,  1000 körüli gyermek érkezett kísérőikkel. A Veszprémi Rendőrkapitányságon Muraközy Erzsébet c. r. őrnagy. a Veszprémi Csillag úti Óvoda nagycsoportosaiból álló 8 fős csapatot készítette fel a megmérettetésre. A gyermekek a versenyen az elméleti közlekedési tesztet kettő hibaponttal teljesítették, a gyakorlati kerékpáros ügyességi pályán nagyon szépen helytálltak.

A versenyt követően, pihenésképpen a gyerekeket ugráló várak és más játéklehetőségek várták, majd zárásként eredményt hirdettek.

A 130 csapat közül nem sikerült helyezést elérni a „Csillagos”- oknak, azonban a sok  ajándék a jó kedv és jó idő kárpótolta Őket.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a 8 vállalkozó szellemű fiatalnak a részvételért és a teljesítményért külön ajándékcsomagot állított össze – kerékpáros bukósisakot, könyök és térdvédőt. Valamennyi gyermek boldogan és élményekkel gazdagodva tért vissza a késő délutáni órákban a megyeszékhelyre.

Kategória: Aktuális, Baleset-megelőzés, Bűnmegelőzés | A közvetlen link.