Közösen a rászorultakért

A Veszprémi Rendőrkapitányság a téli időszakban kiemelt figyelmet fordít a rászorult, fedél nélkül élő emberek megsegítésére.

A Veszprémi Rendőrkapitányság állománya az elmúlt évekhez hasonlóan fokozottan ügyel a közterületen az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső, valamint egyéb okból rászoruló személyek megsegítésére. A hideg, téli időjárás minden évben komoly veszélyt jelent elsősorban a fedél nélkül élő emberek számára. A rendőrség előre felkészült erre, és a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásában történő közreműködésre. Ennek érdekében a kapitányság felvette a kapcsolatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi szervezetével, akik a téli időszakban az Utcai Szociális Szolgálat működtetésével és „teajáratok” indításával segítik a rászorulókat. Idén a veszprémi rendőrök külön erre a célra készített naptárakat osztanak a fedél nélkül élő embereknek.

Ezeken olyan telefonszámokat és címeket találnak, amik segíti őket az eligazodásban, hogy az éppen aktuális veszélyhelyzetben kikhez fordulhatnak segítségért.

A hideg idő nem csak a fedél nélkül élőket veszélyezteti, hanem a falvakban lakó időseket is, akiknek életkörülményei sok esetben nem nyújtanak megfelelő védelmet a zord időjárással szemben. A tragédiák megelőzése miatt mindannyiunk érdeke, hogy a rászorulókon segíteni tudjunk, így a rendőrség kéri, amennyiben úgy ítélik meg, hogy kihűlés veszélyeztet valakit, akkor hívják a 112-es segélyhívó számot vagy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 06-30/237-6695-ös krízistelefonszámát.

Kategória: Aktuális, Baleset-megelőzés, Bűnmegelőzés, Hírlevél | A közvetlen link.