Az év utolsó éjszakáján is biztonságban

Az év utolsó éjszakáján nem csak mi szeretnénk magunkat jól érezni, hanem az egész világ!  Ezért a legtöbb ember klubokban, házibulikban vagy utcabálokon verődik össze, hogy még egyszer az idén jól kimulassák magukat és ebben a mámoros jókedvben kezdjék meg a következő évet.

Ezekre a rendezvényekre el is kell jutnunk valahogyan. A közlekedési módozatok közül kevesen választják ilyenkor az autózást. Aki mégis kocsiba ül szilveszter éjszakáján, annak nagyon körültekintőnek kell lennie

Régi hagyomány, hogy az évet utcabálokkal búcsúztatják, ezért több belvárosi utca forgalma is változhat, ezekről indulás előtt érdeklődjünk például az interneten. A mulató tömegeknek nem is kell lezárás ahhoz, hogy ha már valahol nem férnek el a járdán, akkor elfoglalják az úttestet is. Ezért a belvárosi szakaszokon erősen csökkentsük a sebességet, és egyáltalán ne számítsunk a megszokott gyalogosi magatartásra.

 

Mindenki figyelmét felhívjuk, hogy a zéró tolerancia, az szilveszterkor is zéró tolerancia! Ha a tervek ellenére mégis iszunk egy pohárral, akkor semmiképpen se üljünk autóba. Közlekedhetünk taxival, tömegközlekedéssel, gyalogosan, és másnap visszamehetünk a gépkocsinkért.

 

Soha ne szálljunk be senki mellé, akit nem ismerünk kellőképpen. Nem tudhatjuk, hogy ki, mit fogyasztott az éjszaka során. Ne hagyatkozzunk arra, hogy józannak látszik valaki. Lehet, hogy mi sem vagyunk már abban az állapotban, hogy ezt meg tudjuk ítélni.

 

Szilveszterkor is van tehát mire odafigyelni. Autósként, gyalogosként utasként is tartsuk szem előtt a biztonságot!

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.