Aranyvasárnap is biztonságban

A karácsony előtti utolsó vasárnap, vagyis 2015. december 20-án, reggel 08 óra és 16 óra közötti időben a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadói a nagyobb tömegeket vonzó bevásárlóközpontokat, és a belvárost célozták meg. Visszatérő jelleggel felhívták a vásárlók, és árusok figyelmét értékeik védelmére.

Az egyenruhások főleg a lopások, ezen belül is elsősorban zseblopások megelőzésének lehetőségéről beszélgettek a járókelőkkel, kiemelten az időskorúakkal. A vásárlókat fokozott figyelemre intették a csomagok, kosarak, táskák és pénztárcák tekintetében. Átbeszélték a lopás bűncselekmény elszenvedése esetén szükséges teendők sorát is. Például a bankkártyák letiltásának és egyes esetekben – iratok és lakáskulcsok eltűnése esetén – a mielőbbi otthoni zárcsere szükségességét. A rendőrök kérték, hogy amennyiben bűncselekményt észlelnek, illetve annak áldozatává válnak, hívják bizalommal az ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívó telefonszámot.

A rendőrök a személyes beszélgetés mellett kiemelten az időskorúak számára készült hasznos vagyonvédelemi prevenciós kiadványokat is átadtak.

A vásárlók örömmel fogadták a személyes kapcsolatfelvételt és a jó tanácsokat tartalmazó kiadványokat is.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.