Fokozott rendőri jelenlét és megelőzési tanácsadás

A Veszprémi Rendőrkapitányság az ünnepi forgatagban hívta fel a figyelmet az értékek védelmére 2015. december 12-én.

A bűnmegelőzési munka főként a nagyobb tömegeket vonzó bevásárlóközpontokat, piactereket célozta meg. A rendőrök a vásárlók, és árusok figyelmét közvetlenül felhívták az értékeik védelmére.

Az egyenruhások főleg a lopások, ezen belül is elsősorban zseblopások megelőzésének lehetőségéről beszélgettek a járókelőkkel, kiemelten az időskorúakkal. A vásárlókat fokozott figyelemre intették a csomagok, kosarak, táskák és pénztárcák tekintetében. Ezen túlmenően átbeszélték a lopás bűncselekmény elszenvedése esetén szükséges teendők sorát is. Többek között a bankkártyák letiltásának és egyes esetekben – iratok és lakáskulcsok eltűnése esetén – a mielőbbi otthoni zárcsere szükségességét. A rendőrök kérték, hogy amennyiben bűncselekményt észlelnek, illetve annak áldozatává válnak, hívják bizalommal az ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívó telefonszámot.

A rendőrök a személyes beszélgetés mellett a lakosok – kiemelten az időskorúak – számára készült hasznos vagyonvédelemi prevenciós kiadványokat is átadtak.

A vásárlók örömmel fogadták a személyes kapcsolatfelvételt és a jó tanácsokat tartalmazó kiadványokat is.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.