Trükkös lopás

Késköszörülés kedvezménnyel

 Nagyobb értékre elkövetett lopás bűncselekménye miatt indult nyomozás ismeretlen tettesek ellen a Veszprémi Rendőrkapitányságon, akik a tegnapi nap folyamán egy veszprémi nyugdíjas férfitől 207.000 Ft-ot tulajdonítottak el.

A délutáni órákban két férfi csengetett be az idős bácsihoz, azzal az indokkal, hogy a nyugdíjasoknak kedvezményesen köszörülik a késeket. A sértett beengedte őket a konyhába, majd megmutatta az élezni kívánt késeket is. Az elkövetők megkérték, mutassa be nyugdíjas igazolványát, ami alapján a kedvezményt biztosítani tudják. Míg az okmányt kereste az egyik férfi végig kísérte a lakásban, majd a konyhába visszatérve kikéredzkedett a WC-re. Az idős férfi közben a másik elkövetővel számolgatta a késeket, de feltűnt neki, hogy a társa túl sokáig van a mosdóban. Amikor kiment az előszobába utánanézni, a férfi nem a WC-ből, hanem a nappaliból jött ki, majd a „késélezők” gyorsan távoztak is. Miután elmentek a nyugdíjas férfi észrevette, hogy összes félretett pénzét eltulajdonították.    

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét ismételten arra, hogy a lakásukba idegen személyt ne engedjenek be, bármilyen kedvezőnek tűnő ajánlattal keresik is meg Önöket!! Az ilyen jellegű bűncselekményt elkövetők főként az idős, esetleg egyedül élő személyeket keresik fel előszeretettel. Ne vállaljanak fel pénzváltást idegen személyeknek az otthonukban, mert ezzel veszik rá a sértettet az elkövetők, hogy elővegyék az otthon tartott készpénzt, amit azután megszereznek!

Kategória: Hírek | A közvetlen link.